Travel

Travel

Mengira detik

Friday, August 22, 2008

Pra Konvokesyen

Salam...

Kalau ada masa dan internet, sempat jugalah aku mengemaskini blog ini.

Memandang ada beberapa masa terluang..jadi, aku berkesempatan menaip beberapa artikel. Kali ini tentang pra konvekesyen...

Pra konvo..atau nama lain, hari sebelum konvokesyen...

Hehehe..apa yang aku buat ialah melepak bersama kawan-kawan.

(Azwan yang baru sampai terus mencuba pelembap Loreal Daoz agar wajah sentiasa berseri)

Pagi Jumaat (22 Ogos) aku ke blok W bersama Madam Mala, Fendy dan Zamrie. Kami bertiga mengambil jubah. Pada masa aku menelefon Azwan yang dikatakan dalam perjalanan ke UMP, tetapi tidak diangkat..tak tahulah apa puncanya...

Akhirnya, jam 11.00 pagi, dengan perut kelaparan..kami ke Gambang menikmati hidangan Nasi Lemak Ayam. Pada masa sama Azwan baru tiba dari KL ditemani Azril Nizam (presiden KKK).

Bergambar di Teluk Chempedak

Azwan sibuk mengambil jubah, kami pula sibuk menghabiskan hidangan yang tersedia. Jam 12pm, kami berehat di rumah Tito sementara menunggu Azwan mengambil jubah. Sementara itu, kami bergambar dengan jubah yang baru dapat dan bermain UNO.

Setelah solat Jumaat, kami ke Kuantan. Azwan ajak kami ke bermain boling, tapi hajat itu terkubur di saat akhir. Azril kelaparan, jadi kami semua makan di ECM (LAKSA SHACK).

Petang, dalam jam 5.30pm, kami semua lepak di TC, bermain regu..sambil menikmati keindahan alam sekitar.Farani (bakal pengarah Senandika) turut serta untuk aktiviti petang itu.

Penat memang penat tapi seronok. Inilah keseronokan sebelum bermula konvokesyen esok. Entahlah..aku tak pergi pun raptai..gamble saja apa yang akan berlaku esok!! Hehehehe....


Tunggu saja apa terjadi....

8 comments:

iramahati said...

haha..tak pegi raptai eh... tell u wat, aku dulu pegi raptai (sbb mak ayah aku yg drive anta p dewan jubli mas tu). sampai dewan, borak2 jumpa kwn2 yg dh lm tak jumpa...sembang2, amik gambar, bla bla bla... bila raptai mula...aku n geng aku blah p megamall (kebetulan kwn aku si art tu de bwk keta)..sekali tgh seronok2 jln2, mak ayah aku call...kantoi la aku yg eskep raptai (sblum tu aku plan nk call mak ayah aku dulu, nk bgtau kwn aku nk antar aku balik hotel..tp tak sempat call dorg, dorg dulu call aku..huhu)

begitulah sebahagian kisah aku pra-konvo...ehhehheh... ala..raptai tu ajar korang cara yg betul amik ijazah je..protokol semata2..tp masa kejadian sebenar , aku tgk ramai je yg tak buat mcm diajar..

WanHidayat said...

Salam Raja....TAHNIAH aku ucapkan...selamat berkonvo...ko dah bebas...apa lagi cepatlah terbitkan filem kisah budak2 terpinggir di bumi Gambang!!!

azwan bamadhaj said...

Setelah solat jumaat, kami?????

PuTeRi CaHaYa said...

herm... dah bebas yerk? bebas ker?
apa pun, puteri doakan kejayaan raja...
moga segala urusan dipermudahkan...

salam
(",)

iramahati said...

so, bile nk update gambar2 konvo utk tatapan kami yg jauh di mata neh? huhu..

FINAL SOLUTION said...

Congatulation anda sekarang pemegang ijazah kejuruteraan UPM.

FendyHekka said...

aku rasa err... ar... pengalaman yg amat menyeronokkn tp juga mc penat plak... kesian kt mdm. ha3

Raja Azrul said...

mel:-
-aku rasa memang takyah pun pergi raptai tu..memang bosan..hehehe

dayat:-
-Thanks dayat!! Nak wat filem?? adoi, kena ada modal dulu!!

azwan:-
-hehehehe....

puteri:-
-terima kasih tuan puteri!!

mel:-
-Pic konvo?? Insyallah, ada masa aku upload..buat masa nie susah sket..!

afifi:-
-Yup!! Tapi bukan UPM, UMP ler..

fendy:-
-Erm?? Memang best!!