Travel

Travel

Mengira detik

Tuesday, May 24, 2011

PTPTN blacklist : Part 2

Assalamualaikum,

Terima kasih kepada mereka yang menghantar e-mail, yang mohon untuk saya lampirkan contoh surat rayuan. Bantuan saya adalah sedikit.

Saya mohon kepada mereka yang nak dikeluarkan nama dari senarai hitam, berjumpa sendiri dengan pegawai PTPTN. Paling ideal ialah dengan berjumpa mereka di pejabat PTPTN KL Sentral ataupun Damansara Heights.

Jangan berlengah. Ini kerana hutang anda akan bertambah-tambah lagi "bunga". Dan, sedikit sebanyak akan memberikan beban besar kepada anda. Ada juga bertanya, boleh ke PTPTN mempertimbangkan kalau tiada surat majikan ( arahan keluar negara)? Saya tak pasti, ini kerana PTPTN hanya mahukan anda membayar hutang secara tetap dan teratur. Pokok pangkalnya adalah berbincang dengan pegawai PTPTN langkah terbaik dalam menyelesaikan masalah anda.

Saya doakan kepada mereka yang telah menghantar e-mail kepada saya ..Good Luck!!Insyallah, semua akan dipermudahkan oleh Nya...

35 comments:

Wan Mohd Hidayat Wan Abdullah said...

Yesss...aku pun dah kena geng!. Aku baru selesaikan 2 minggu lepas. Nama aku dah bersih. Aku kena dump some big amount just to get out from the blaclist. Alhamdulillah....they are very helpful (ptptn). Pada pengalaman aku lah...

Raja Azrul said...

Dayat:

Yes..ada geng!! Haha...baguslah kalau dah bayar...memang betul, mereka boleh membantu. Kalau ada masalah, memang kena refer ngan mereka.

Apa lagi..jom pergi Bali!!

Anonymous said...

salam Azrul,

saya yanti,
bleh sy dapatkan cth surat rayuan?
n saya nak tanya kalau kite dah blacklist kan boleh ke kite g sabah sarawak?

ini email sy
haiqal_adiq@yahoo.com.my

TQ =)

azrin said...

boleh email kan contoh surat rayuan?

arien1405@hotmail.com

Anonymous said...

saam boleh emaikan contoh surat rayuan

huda_smkdso@yahoo.com

Anonymous said...

SALAM AZRUL

Saya mohon bantuan saudara untuk emailkan contoh surat rayuan senarai hitam ptptn kpd saya

tqvm atas kprihatinan saudara

huda_smkdso@yahoo.com

Anonymous said...

SALAM AZRUL

Saya mohon bantuan saudara untuk emailkan contoh surat rayuan senarai hitam ptptn kpd saya

tqvm atas kprihatinan saudara

huda_smkdso@yahoo.com

(''_'') said...

Salam...
Kalau ada surat rayuan boleh share x?

dliby2112@yahoo.com
Eriqueetiqaz.blogspot.com

Yanti~klo blacklist, Sabah & Sarawak msh boleh pergi...
*sama2la kita selesaikan htg ye... :)

Azy said...

Salam,

Boleh tak saya dapatkan contoh surat rayuan? Mintak jasa baik untuk emailkan ke ftiey@yahoo.com. Terima kasih.

Raja Azrul said...

Salam...

Sila emailkan kepada saya.

Email saya - raja.azrul@gmail.com

Terima kasih
Azrul

Sissy said...

Salam Azrul,

saya yanti,
bleh sy dapatkan cth surat rayuan?
saya sangat2 perlukan borang contoh borang surat saruyan ptptn blacklist ni.

ealsye12@gmail.com

Terimah Kasih

wan ekyn said...

salam boleh tak saye nnk dapatkan cth surat rayuan?saye nk sangat bersihkan name dri blacklist huhu help...
enaekca@gmail.com

Raja Azrul said...

Mohon email kepada saya.

Azrul

Anonymous said...

salam,saya ingin memohon agr saudara dpt emailkan sy cth surat rayuan blacklist tersebut..terima kasih atas kerjasama anda
Nfarahnaz@gmail.com

cahya hidayah said...

salam, mohon bantuan email kan contoh surat rayuan senarai hitam. saya amat memerlukannya.

tqvm...

mrz8282@gmail.com

niezal8283 said...

salam, mohon bantuan email kan contoh surat rayuan senarai hitam. saya amat memerlukannya.

tqvm...

niezal8283@gmail.com

niezal8283 said...

salam, mohon bantuan email kan contoh surat rayuan senarai hitam. saya amat memerlukannya.

tqvm...

niezal8283@gmail.com

Anonymous said...

assalam..mohon tolong email contoh surat rayuan senarai hitam ptptn yer...terima kasih sangat byk2.... email sy atieysaidin@yahoo.com.

Anonymous said...

Salam Azrul,

Mohon bantuan saudara emailkan contoh surat rayuan ke waya_jeans@yahoo.com.

thanks for sharing....

radzi aziz said...

salam bro minta bantuan untuk contoh surat rasmi rayuan pembatalan senarai hitam . ini email saya . imagevillages@gmail.com . tq

Ieta Mohd Daud said...

assalammualaikum....

boleh tolong email tak contoh surat rayuan, k tq

marzarita@ppusb.com.my

Anonymous said...

salam. saya juga ingin contoh surat rayuan senaraihitam ptptn.
email saya: italocman@yahoo.com

regrads;
masyitah

Anonymous said...

salam,

boleh mintak surat rayuan ptptn tu?

ab_ashikin@yahoo.com

Anonymous said...

Salam,

Boleh emailkan saya contoh surat rayuan pembatalan senarai hitam ni? Appreciate ur help. Thanks a lot! rherdburn@gmail.com -rherd-

Anonymous said...

Salam,

Saya tidak bekerja buat masa ini dan saya nak buat surat rayuan untuk bersihkan nama dr disenarai hitam.Apa yg perlu saya sertakan memandangkan saya tidak bekerja tiada slip gaji.
kalau surat rayuan telah dibuat, berapa lama kah proses penarikan nama dr senarai hitam mengikut proses pembayaran dipersetujui itu boleh siap??? memandangankan saya kena keluar negara pada hujung bulan ni...
pls email saya contoh surat rayuan
littlegurl478@yahoo.com

Anonymous said...

salam,

boleh email saya contoh surat rayuan senarai hitam

Anonymous said...

assalam,

boleh email contoh surat rayuan senarai hitam ke mohdshazmie@gmail.com terima kasih

ikazie said...

salam, mintak saudara email contoh surat rayuan senarai hitam ke alamat azie_zakaria@yahoo.com... terima kasih

ikazie said...

salam, mintak saudara email contoh surat rayuan senarai hitam ke alamat azie_zakaria@yahoo.com... terima kasih

Anonymous said...

Salam: tlog emelkan sy surat rayuan tersebut: mail add lyzgurl@yahoo.com

Haizu Hailee said...

salam.... boleh email kn contoh surat rayuan pembatalan dari senarai hitam? saya nak hantar ke ptptn minggu ni jgk. terima kasih. ini email sy, intan.fuziah@yahoo.com

Anonymous said...

boleh emailkan contoh surat rayuan blacklist ptptn tersebut.
tq.

affa_07@hotmail.com

Anonymous said...

salam boleh emailkan contoh surat rayuan

sabrina_mohdkabarshah@yahoo.com

Anonymous said...

salam boleh emailkan contoh surat rayuan

sabrina_mohdkabarshah@yahoo.com

Anonymous said...

nak buat surat pun nak mtk2 org emelkan ?