Travel

Travel

Mengira detik

Monday, February 23, 2009

boink..boink


Assalamualaikum...

Huhuhu...tak banyak sebenarnya nak share ngan korang sumer....

Jumaat lepas, aku telah ke Penang, melawat adik aku, yang kebetulan belajar di MRSM Balik Pulau, Pulau Pinang. Memang best, perjalanan ok....

Apa yang best ketika aku di Penang, ialah kami sekeluarga melawat satu pulau, teringat masa debat alam sekitar dulu...macam-macam perkara best yang kami lalui....

antaranya, singgah di Pantai Batu Feringgi, makan jeruk di Balik Pulau, naik feri..dan satu lagi, singgah di Queensbay.

Kebetulan, adik aku yang baru masuk form 1 ni jenis kaki homesick, nampak gaya kena kerap kali lah aku kena melawat dia...

Ahad...aku pulang ke rumah. Dalam perjalanan singgah Ipoh (urusan rumah) dan kami semua singgah ke KL..hantar adik aku yang no 3 ke Cheras...

Dan, hari ini Isnin...

Kerja aku mengajar..mengajar..mengajar...memang mencabar terutama ketika aku mengajar kelas peralihan. Nyaris-nyaris kerusi kelas itu patah (dek kerana aku mengamuk tadi). Tapi aku seronok...terutama ketika aku mengajar kelas tingkatan 3A, aku buat aktiviti kumpulan, dan nampak gaya mereka seronok...

Huhuhu..jadi cikgu ni kena kreatif, kena tahu macam mana perangai anak murid..baru boleh mengajar...hehehe....

oklah..nanti aku share lagi apa yang patut...jumpa lagi!!!

5 comments:

azwan bamadhaj said...

kami guru malaysia.....


lalalalaalla

patungcendana said...

wah...baru start mengajar dah patah kerusi...hehehe...respect2...

re:...tak ngantuk dah...

Melody said...

Jangan ko suruh budak2 tu berjemur kat tengah panas...atau ketuk ketampi ramai2 atas pentas sudah..Hehehe..

PuTeRi CaHaYa said...

herm...yer ler...bukan senang nak mngajar... puteri harap raja mampu pikul tanggungjawab raja dengan baik....

Salam
(",)

FendyHekka said...

ngajor jer la raja... dah itu yg ko minta pn. nnt ko bleh jadi lbh 'gegeh' dari datin seri normala shamsudin..