Travel

Travel

Mengira detik

Thursday, July 23, 2009

bilik tengah kemaskini

Adoi...

sejak isnin lepas beberapa orang kontraktor masuk ke bilik aku, untuk mengemaskini bilik termasuk melakukan kerja-kerja wiring. Terpaksalah aku duduk memerhatikan kontraktor ini membuat kerja.

Bukan apa, buku-buku semua tak boleh dialihkan. Ruangan agak sempit. Jadi, tiada pilihan selain terpaksa membiarkan mereka membuat kerja. Aku faham, tujuannya adalah untuk kebaikan kita juga..huhuhu.

Melihat mereka memasang wire, aku teringat zaman aku belajar dulu. Semasa lab wiring kendalian En.Azlan, aku dan Azwan mengendalikan projek Wiring. Siap kena tegur lagi lah dengan instructor lab pasal pemasangan wayar yang salah...hehehe.

Memang seronok time tu, penat tapi seronok. Bila hasil dia dah berjaya, rasa keseronokannya...tapi kalau nak suruh aku buat lagi, erm..takkot. Sebab aku dah malas nak buat kerja-kerja berkaitan elektrik ni. Cukuplah 5 tahun aku mendambakan diri dalam perkara yang aku tak minat.

Bila tengok mereka wat kerja ni, at least aku tahu gak pemasangannya. Huhuhu..cuma aku malas nak kacau daun..biar jerlah mereka buat. Aku nak mereka siapkan dengan cepat supaya aku boleh kemaskan bilik aku. Nak pulak, bilik aku dan berdebu, berhabuk dan macam kapal pecah jer..

Huhuhu..sekadar cerita di pagi hari..

6 comments:

azwan bamadhaj said...

erm...

yang buat bilik make-up eh..


hahahhaa

patungcendana said...

huhuhu,,,de ja vu

Raja Azrul said...

azwan:-
-yup bilik make up yang tak jadi...

patung:-
-dejavu..??

Melody said...

wiring? haha..teringat zaman belajar dulu. kat lab/hostel, kalau tetiba blackout tu, tu bebudak senior letrik tgh testing projek PSM la tu. hahaha.

- j o h a r i - said...

harap2 ape yg ko wat skrg ni adalah sesuatu yg ko minat..klu x gak, rugi laaa..

Raja Azrul said...

mel:-
-tahu takpe..memang parah...

johari:-
-yup..inilah masanya mencari apa yang kita minat!!