Travel

Travel

Mengira detik

Monday, July 20, 2009

Kem Pemantapan Debat

Pada 18 dan 19 Jun 2009, aku dengan gigihnya ke UMP bersama kawan aku, Azwan. kerana apa?? Ada kem pemantapan debat di Pantai Balok Kuantan Pahang. Sebenarnya kem ini anjuran Kelab Orator dan ia bertujuan merapatkan ukhwah antara ahli debat dengan Alumni debat UMP sendiri.

Aku menunggu Azwan sejak dari jam 6 pm petang jumaat. Azwan sampai jam 7.30pm terus kami bertolak. Naik kereta, Azwan kata laparlah...!!! Ces, kenalah pergi makan dulu, so kami berhenti kat temerluh.

Dah makan, kami terus ke UMP. Terus ke DK5. Lama sungguh tak jejak DK 5 ni. Banyak kenangan tersimpan!! Tengoklah kejap budak-budak junior aku praktis debat alam sekitar. As usual..komentar sekali.

Dah selesai, terus ke umah tito..makan-makan, dan tidur!! Tapi aku tak tidur sebab......?? hehehe


Esok pagi, Hafizul dah kejut aku!! "Bang Raja!!! Bangun!!!!" aku pun bangun..tapi bila aku bangun...Azwan tak bangun lagi, ces!!

Kami mandi siap-siap, stat keta..dan terus ke balok. Singgah kat area restoran Zaman, hantar Tito.Then, terus ke Balok. OTW ke balok..kol madam mala, tapi madam kata malas nak datang sebab sibuk kemas rumah (motif????)


Sampai balok, terus jumpa dan buat taklimat. Petang lepas makan, wat mock debate (mas pula dapat crown..hehehe)...terus pergi ke tepi laut, main bola tampar.

Aku, Adam dan Juma ke umah madam dalam jam 6.30pm. Melawat dia yang kononnya kemas rumah..hehehe.

Malam ada BBQ. Makan ayam tapi aku makan tak banyak (kena sindir oleh seseorang..hehehe). Lepas makan, kol shidi, borak-borak kejap! Then terus dengar game Uda dan dara yang azwan buat!!



Jam 12.30am, baru je nak buat sesi mengumpat, tetiba firdaus kena gigit lipan..erm, kena lah hantar ke hospital. Tunggu kat HTAA berjam lamanya..hampeh tol hospital kerajaan ni.

Dah siap, dapat kol dari azwan...ada sorang budak kena gigit lipan lagi..adoi!!! Sadis tol!!! Banyak pulak orang kena gigit...

Malam tu tido..dalam khemah...

Esok pagi bangun, nak breakfast tapi tak sampai-sampai lagi. Baru jer nak makan nasi lemak, habes pulak!! Ces..apapun thanks suria tolong belikan!!



Dah makan, buat debate..tengok adik-adik 1st year debat, sambilk shared idea tuk bebudak debat alam sekitar..

Settle...bas datang jam 1pm. Lepas say babai pada sume..terus ke MCd, adam nak beli big mac...azwan nk beli sata tapi takda pula..hehehe

Jam 3pm sampai UMP. Lepak ngan tito dan yusri. Lepas tu jumpa Afizan, dan Hafizul...(mereka nak tumpang sekali)

Jam 3.30pm kami bertolak pulang..aku sampai umah jam 5.30pm. Terus je bukak citer Laskar pelangi...hehehehe!!




7 comments:

azwan bamadhaj said...

pembetulan fakta:

1. tajuk entry kem PEMANtapan debat la.....

2. berhenti kat temerloh, ko pun makan kan... bukan aku je lapar...

3. ko tak tido sebab recruit junior....

4. aku tak bangun lagi sebab aku mandi kejap je berbanding kau....

5. ko makan tak banyak sebab, AKU LA SINDIR.. hahahaha

6. aku nak beli sata, dan sata berlambak2 jual kat tepi jalan, tapi apa nak buat.. bila hati menguasai minda... hahahaha

7. lepas bukak cerita laskar pelangi, bukak cerita apa eh? huhuhuh

law said...

wah..rupenya semua senior2 pon pegi jgk..bgusnya..

tapi xpe la..sya xsmpt nk join kem kali ini sb sya de prgrm sndiri di tasik bera..

kalo sya tau awal sya dh tukar tarikh tp last2 minit xleh ler..but best sgt sya wat prgrm di situ kali ni..

huhuhu :)

FendyHekka said...

eh... dekat kuantan yer... agak pelik...

FendyHekka said...

eh... azwan... dah muv on katanyer n sentiasa positif... positif aku paham tp deat ni mcm x muv on2 lg... apa kes?

Raja Azrul said...

azwan:-
-amboi..pembetulan...takpe, ada yang betul dan ada yang salah..hehehe

law:-
-a'ah law, sejak dua menjak ni payah nak jumpa..takpelah, royal nanti masuk tahu!! Teringin nak tgk law beraksi di debat sekali lagi

fendy:-
-kuantan?? takda yang pelik pun...

fendy:-
-erm..cam salah komen jer..patutnya komen kat azwan. Tq.

- j o h a r i - said...

setup la ben reunion wei

Raja Azrul said...

jo:-
-reunion?? erm..baik suh fahmi buat..lagi baik kot. Huhuhu